jan
15

Eurohoz kötni a frankot ?

Címkék: árfolyam | Szerző: svájcifrank | 12:02 am

Ez a vad ötlet született meg a szokásos negyedévente megtartott svájci gazdasági minicsúcson. Állítólag. Ami nem is lett volna rossz ötlet, ha mondjuk 2 évvel ezelőtt találták volna ki. Persze akkor nem volt rá igény. Most végre elkezdtek rettegni a szakszervezek a 100.000-es elbocsátásoktól  és hogy az erős frank miatt a külföldi országokat választó beruházások nem fognak egyhamar visszatérni Svájcba.

Mégiscsak működik a bojkott :) Vagy már kezdenek tényleg túl drágák lenni a svájci termékek.

Ha ma kötik az árfolyamot az eurohoz az csak egyet jelenthet. De az nagyon rossz. Hogy a mostani árfolyamon, azaz 1,30 körül rögzítenék, vagy a bejelentés napján éppen érvényes árfolyamon, de az teljesen reménytelen, hogy mondjuk 1,65-ön. Pedig milyen szép lenne. Akkor egyik napról a másikra megoldódna több százezer frankhiteles gondja, így viszont akik vették a frankot idáig, több milliárdot eurot buknának. Na emiatt nagyon nagyon rossz ötlet, mert a rögzítés csakis a mostani árfolyamot jelentheti, és innentől kezdve remény sem lehet arra, hogy a frank egyszer visszamegy.

Na ezért nagyon hülye ötlet. Innentől kezde akár EUR vagy HUF-ra is lehetne váltani. Majdnem teljesen mindegy. Esetleg lehet reménykedni a 189-es euroban.

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr832584760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása