jan
13

Binder István a Jam-ben magyarázza a bankoknak kiküldött levelet.

"Szó sincs arról, hogy ebben a történelmi csúcsközelei helyzetben, amikor a svájci frank áfolyama nagyon magas árfolyamon van, most szólítanánk fel az ügyfeleket" (az EUR váltásra)

Mindenesetre az árfolyam már nem is olyan magas , ma a frank sokat gyengült, és nemcsak, hogy 1,2727 felett fog zárni, hanem éppen 1,2885-ig száguldott , pontosan megismételte a tavaly szeptember 16-át, ráadásul az is csütörtök volt. Gyönyörű gyengülés.

Nem volt ugyanakkor véletlen , habár a technikai elemzők azt mondták volna "trendvonal harmadik érintése, amikor törvényszerű az áttörés",

ugyanis "Az SNB alelnöke ma reggeli nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki Svájc gazdaságának növekedési kilátásait illetően az erős frank miatt"

Konrétan azt mondta 1,5%-ra lassulhat a gdp növekedés. Na pont ez az amiről tegnap előtt beszéltem. Igazi rossz hírek kellenek. Tökéletes időzítés. A technikai elemzők is örülhetnek, mert meg volt a harmadik érintés, meg a fundamentálisok is, mert meg volt a rossz hír. Csak ki tudja melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás.

Klasszikus verbális intervenció. Valószínűleg ma Ő is shortolta a frankot ezerrel, vagy pár millióval :)

Ahogy én is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr862582004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása