jan
19

Szombaton jelent meg a portfolio.hu-n 

"Vége a dalnak! Eddig tarthat az euró tündöklése"

 

"Az eurózóna elhúzódó adósságválgása, illetve az amerikai gazdaság ereje miatt a Morgan Stanley 1,3333-nál dollárvételi/euró eladási ügyletet nyitott és "első körben" arra számít, hogy az árfolyam 1,27-ig süllyed az árfolyam (a stop-loss szintet 1,35-re állította be). A dollár ereje a bank szakértőinek várakozásai szerint itt nem fog megtorpanni és arra számítanak, hogy a harmadik negyedévben 1,18-ig süllyed a kurzus."

Valóban 5 napi emelkedés után jött is 2 nap esés, de ma reggel 8:37-kor az euro elérte az 1,3507-et, vagyis a Morgan Stanley kistoppolódott. Ez vajon hány millió dollár bukta lehetett ? Persze ettől még lehet 1,18 meg 1,27 is, de a piac ma nem úgy akarta.

A businessinsider.com már múlt hét csütörtökön írt ugyanerről "Felejtsd el a rallit, shortold az eurot".

We enter a short EUR/USD trade today, with a 10% allocation.

The fundamental factors driving our core views have not changed. Although European sovereign risks seem to have abated for the time being, we expect them to resurface again in coming weeks. The European redemption schedule is extremely heavy this quarter and even if EUR sees a relief rally on issuances, the long term debt problems remain unsolved (please see EUR: Weakness is More Than Issuance on page 8 for more details).

Furthermore, the latest data releases out of the core economies are also showing more soft spots, with notable misses in German retail sales and IP. These factors will limit EUR/USD upside, in our view. We target 1.27, initially, with a stop at 1.35. This brings our portfolio’s total short EUR exposure up to 20%, which represents our highest conviction view.

A lényeg amíg az euro emelkedik a frankhitelesek örülhetnek.

 

 

 Most már végleges. 14:08-kor 1,3511

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr412595186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása