jan
17

Igen, ha megvalósul Daniel Lampart javaslata. Kiderült, hogy a frank eurohoz rögzítése nem a mostani 1,30 körüli árfolyamon, hanem egész pontosan 1,50-en lenne célszerű Daniel Lampart szerint. Ez az árfolyam a mostani 275-ös euroval számolva 183-as svájci frankot eredményez. Ez messze nem ideális a magyarországi frankhiteleseknek, akik többnyire 1,65-nél vették fel a kölcsönt, de mindenesetre sokkal jobb a mostani 215-nél .

Konkrétan 17 százalékkal. Ez azért nem kevés, szerintem sokan belegyeznének, főleg azért mert az árfolyam sokkal stabilabb lenne, hiszen a forint az eurohoz képest sokkal kevésbé ingázik.

Vajon Daniel Lampart megsajnálta a bajba került lakáshiteleseket ? Szó sincs róla. Daniel Lampart nem is az SNB, a svájci jegybank elnöke, hanem a legnagyobb svájci szakszervezet az USS delegáltja a 3 havonta megtartott gazdasági tanácskozásnak, ahol az erős frank által okozott súlyos problémákról egyeztettek.

Sajnos ez előre vetíti, hogy a javaslatot még csak komolyan sem fogják venni,

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr762591374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása