aug
19

Április óta 198-ról 272-ig emelkedett a frank. A hülyeség egyre fokozódott és már Franciaországot is le akarták minősíteni. Persze az USA leminősítése tényleg megtörtént és ez nem tett jót az árfolyamnak. Az EUR/CHF elment az 1,01-ig. Ma már viszont megint 1,13.

Milyen jó lett volna 1,01-nél eurót venn, most 13 % nyerőben lennék. De semmi sincs veszve. Kis áttéttel már elkezdtem venni 1,10-nél és 1,14-nél be is zártam. Most várom, hogy megint visszamenjen és vehessek újra 1,10-nél.

Fontos, hogy ne legyen túl nagy az áttét, mert akkor könnyen elveszítjük a pénzünket.

A mai hírek már arról szólnak, hogy a határ mellett élő svájciak átjárnak Franciaországba shoppingolni, mert ott sokkal többet kapnak a pénzükért. Emiatt jelentős bevételektől esik el Svájc, pont úgy mint amikor a magyarok Szlovákiában veszik meg a Q7-et a regadó miatt. Így aztán se ÁFA, se regadó.

A lényeg most kell shortolni a frankot, mert ha megint 1,30 lesz akkor már késő lesz.

A kalkuláció a következő : 150-es franknál felvett, 10 milliós lakáshitelnél a árfolyamveszteség a mostani 240-es árfolyamnál 6 millió forint. Vagyis 6 millió a cél.

Ha 10 millió forintért veszünk eurót 1,1-es EUR/CHF-nél és az árfolyam visszamegy 1,3-ig akkor 1,8 milliót nyerünk. Igen tudom, ha volna 10 milliónk akkor már rég visszafizettük volna a hitelt.

Ha viszont tízszeres áttétet használunk akkor elég 1 millió forint is. Elméletileg 50-szeres áttétet is használhatnánk. Ebben az esetben azonban már 2% frank erősödés esetén is elveszíthetjük a teljes pénzünket. Ez túl nagy kockázat, hiszen 1,10-ről könnyen lemehet 1,08-ra is a frank.

Ezért én csak 5-szörös áttétet használok. A 6 milliót nem tudom visszanyerni, de 100.000-et már nyertem az 1,10-1,14-es vételen. Most szeretném megismételni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr653163917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása