jan
27

Végre 210 alatt a frank !!!

Címkék: árfolyam | Szerző: svájcifrank | 10:43 pm

Habár  már hétfőn is átvitte a frank a 210-et, de aznap estére nem sikerült ott maradnia. Ahogy  nemrégiben megírtam, ha megint 272 alá megy az EURHUF tuti 210 lesz a frank. Ma végre megtörtént. Ezúttal remélem nem áll meg a kedvező folyamat és meg se állunk 200-ig.

A mai erősödés oka kettős. Egyrészt az EURCHF sokat jött vissza az 1,2840-es mélypontról, habár még nem érte el a hétfői 1,3060. (Vagyis még van lendület.)

 

 

Másrészt a forint ma irtózatosat rallizott a euróval szemben. Reggel még épp csak 275 alatt volt, estére pedig már majdnem 271. Megint tyúk vagy tojás. Azért erősödött a forint mert vitték a kötvényeket, vagy azért estek a kötvényhozamok, mert erősödött a forint.

 

"Vitték, mint a cukrot a magyar államkötvényeket - Óriási hozamesés



  

Komoly érdeklődés mellett vitték el a magyar államkötvényeket a bizakodó nemzetközi befektetői hangulat közepette. Az Államadósság Kezelő Központ a nagy vételi érdeklődésre való tekintettel mindegyik kötvényből (3,5 és 10 éves papírból) a terv felett bocsátott ki és eközben látványosan, 50 bázispontot meghaladó mértékben (!) csökkentek az átlaghozamok a két héttel ezelőtti aukció eredményeihez képest. A befektetők leginkább az 5 éves papír iránt érdeklődtek, itt ugyanis közel 6-szoros lefedettség alakult ki."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr662619415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása