jan
19

Az eurohoz képest.

Miközben a lengyel zloty gyengült. Vagyis most az egyszer nem a régiós hatások, hanem a magyarországi események vannak a háttérben.

Ma jelent meg az Orbán Viktor interju a Bildben, hogy februárra márciusra 7-8 százalékkal 72-73-ra fog csökkenni a GDP arányos államadósság a mostani 80 %-ról. Ez a 7-8 % kb. 6 milliárd euro visszafizetését jelenti abból a 20 milliárdból amit 2008-ban vett fel az ország. A jegybanki tartalék most 33 milliárd euro, valószínű 27 milliárd is elég lesz. A forint erősődése miatt és hogy nem kell fizetni a kamatokat arra a 6 milliárdra  jó döntésnek tűnik. Javul az ország megitélése, csökkennek a kockázatok, kisebb kamat, tolonganak a kincstárjegyekért a befektetők. Hajrá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr392594686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása