jan
20

Ma 1,30 fölé erősödött az euró a frankkal szemben, ami hasonló az egy héttel ezelőtti gyengüléshez amikor is 1,2885-ig száguldott.

 

Mindebből azonban nem sokat éreztünk mert közben az euró erősödött a forinttal szemben méghozzá jócskán, emiatt a végül is a frank 212-ről 213-ra forintra erősödött. Nem kell azonban elkeserednünk. Ha az euró visszagyengül 272-re  a mostani 275-ről, abban a szempillantásban 210 alá kerül a frank. Végre.

 

A frank esése természetesen nem volt véletlen.

"Megviseli az erős frank a svájci idegenforgalmat is

Jürg Schmid utalt arra, hogy Svájcba érkező külföldiek több mint 30 százaléka fizet euróval, miközben az erős frank miatt a svájciak inkább külföldön töltik szabadságukat.

Az elmúlt két évben 23 százalékkal emelkedtek az árak Svájcban, ez a teljes idegenforgalom 70 százalékát kitevő szabadidős turizmust érinti a legerőteljesebben. Itt az idén 3-5 százalékos visszaesés várható, főként a frank erősödése miatt."


Csak így tovább. Végre jönnek a régen várt rossz hírek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://svajcifrank.blog.hu/api/trackback/id/tr942601270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása